Eerste editie Versterk je Leerkracht onderwijscongres op 30 september

Hoe maak je echt contact met de kinderen, professionals en ouders

Amersfoort, 11 juni 2015 - Leerhotel Het Klooster in Amersfoort is 30 september het decor voor het eerste Versterk je Leerkracht onderwijscongres. Het congres richt zich op de essentie van onderwijs: het contact tussen leerkrachten, met de leerlingen en hun ouders. De belangrijkste voorwaarde voor werkelijk leren. Via inspirerende en praktische workshops wordt het Process Communication Model toepasbaar gemaakt voor de leerkracht zodat ieder kind wordt bereikt. Aanmelden voor het congres kan via www.versterkjeleerkracht.nl.

Het congres Versterk je Leerkracht gaat verder dan pestprogramma’s, motivatieworkshops, teambuilding, kanjertrainingen, onderwijssoorten en schoolplannen, het vergroot het rendement van deze initiatieven. Uit onderzoek blijkt dat toepassing van het Process Communication Model binnen het onderwijs onder andere leidt tot minder schooluitval, minder ziekteverzuim bij de leerkrachten en minder probleemgedrag bij leerlingen. Zo wees een driejarige studie op een Amerikaanse probleemschool onder meer uit dat de daling van medewerkersverloop dankzij implementatie van het Process Communication Model afnam van 43% naar minder dan 3%. Het slagingspercentage van leerlingen nam toe. Het aantal ‘zitten blijvers’ onder eerste en tweede klassers daalde van 20% naar minder dan 2%.

Aan de hand van het model krijgen deelnemers op 30 september tips en handvatten om werkelijk contact te maken. De centrale vraag tijdens deze dag is: Are you communicating or just talking? Ofwel: Maak je echt contact of ben je slechts aan het praten?

Het congres
In twee workshoprondes ontdekken de deelnemers wat Process Communication aan hun onderwijspraktijk kan toevoegen. De deelnemers hebben de keuze uit vijf workshops. De leerkracht staat centraal, maar onderwijs maak je samen. Om die reden zijn er ook workshops gericht op andere functies binnen het onderwijs, zoals: interne begeleiding en leidinggeven. De thema’s zijn:

  • Hoe bereik ik dat ene kind?
  • Ook een lastige ouder is waardevol
  • Niemand wordt geboren als pestkop
  • ‘Elke gek z’n gebrek’, een leerkracht is ook maar een mens!
  • Eerst begrijpen, dan begrepen worden; zet uw team (weer) in haar kracht.

Het congres is van 9.00-16.30 uur, de kosten zijn € 200,- per persoon. Dit is inclusief consumpties, lunch en het boek Hoe kun je mij bereiken van Patricia Antersijn en Angelique van Hest (2012) t.w.v. € 27,50. Aanmelden kan via de website www.versterkjeleerkracht.nl waar ook meer informatie te vinden is over het congres en de workshops. Tot en met 24 juli geldt er een Early Bird actie van €150 per persoon.

De organisatoren
Het congres is een initiatief van Process Communication Nederland en Compaen Groep. Process Communication Nederland is de distributeur van het Process Communication Model in Nederland. Organisatieadviesbureau Compaen Groep is pionier als grootafnemer en gebruiker van Process Communication. Het adviesbureau heeft jarenlange ervaring in het primaire en secundaire onderwijs. Meer informatie over de organisatoren is te vinden via: www.processcommunication.nl en www.compaengroep.nl.

De methodiek
Klinisch psycholoog en wetenschapper Taibi Kahler heeft het Process Communication Model in de jaren ’70 ontwikkeld en veel research kunnen doen door zijn betrokkenheid bij NASA. Sindsdien is het doorontwikkeld en wordt het wereldwijd toegepast in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, hulpverlening en onderwijs. Het is een genuanceerd model dat uit gaat van een combinatie van persoonlijkheidstypen en bijbehorende psychologische behoeften, motivaties, communicatiestijlen en voorspelbaar stressgedrag.


Redactionele informatie
Contactpersoon: Stefanie van Rees / Patricia Antersijn
Telefoonnummer: 038 385 55 92 / 06 53 32 70 60
E-mailadres: secretariaat@compaengroep.nl
patriciaantersijn@processcommunication.nl


Download persbericht