VERSTERK JE LEERKRACHT

OVER ÉCHT CONTACT MAKEN

U heeft uw dag goed voorbereid. Het wordt hard werken, maar als iedereen meedoet, gaat het lukken. U wilt graag alle kinderen betrekken bij de les. Maar waarom lukt dat niet met iedereen?

Woensdag 30 september 2015 heeft het congres ‘Versterk je Leerkracht’ plaatsgevonden. Op deze dag kregen de deelnemers praktische handvatten, om de dag erna direct aan de slag te gaan, écht contact maken, lesgeven en leren vanuit verbinding. Want als u dat ene kind bereikt, bereikt u ze allemaal. Het Process Communication Model® staat hierin centraal. Het helpt u bewust te worden van uw invloed op communicatie. Het geeft inzicht ontstaan van negatief gedrag en heel concreet handvatten hoe dit om te zetten in positieve interacties. Met als resultaat een concrete bijdrage aan een aangename leeromgeving.

Tijdens het congres is met elkaar gedeeld hoe we contact kunnen maken met elke leerling in de klas. Want als iedereen meedoet, krijgt u samen zoveel meer voor elkaar. Termen als ‘passend onderwijs’ en ‘optimale ontwikkelingsmogelijkheden’ zijn prachtig. Maar wat vraagt dat van u als leerkracht, directeur, (con)rector, mentor of ouder?

NOG EVEN NAGENIETEN…

Het was een prachtige, inspirerende dag. We hebben met jullie genoten van de cases, de vragen en de openheid. Maar zoals u inmiddels weet gaat het niet om wat we zeggen, maar om hoe we iets zeggen. Daarom nemen we u graag mee door een foto impressie van de dag.
 

WORKSHOPS – DE PRESENTATIES!

We nodigen u van harte uit de presentaties te downloaden en te delen met uw collega’s, of de leerkrachten van uw eigen kinderen, om samen de leeromgeving nóg effectiever te maken.

  • Hoe bereik ik dat ene kind?
  • Ook een lastige ouder is waardevol
  • Niemand wordt geboren als pestkop
  • ‘Elke gek z'n gebrek', een leerkracht is ook maar een mens!
  • Eerst begrijpen, dan begrepen worden; zet uw team (weer) in haar kracht

OOK ZO BENIEUWD HOE DE DAG IS ERVAREN?

“Veel info waar je wat mee kunt !”

“Heel positief, wil meteen starten!”

“Ik ga doen: balletje gooien in de klas en de lesvormen iets speelser maken”

“Mijn dromer-leerling die vaak in de disstress zit vaker alleen laten werken als hij dat wil. Hem een eigen plekje geven waar hij zich terug kan trekken”

NOG MEER INSPIRATIE?

Bent u ook zo geïnspireerd geraakt? Wij denken graag met u mee om uw leeromgeving nog effectiever te maken. Als deelnemer aan het congres maken we graag een passende aanbieding. Neem gerust contact op met één van de workshopleiders.